Hier nemen we een eenvoudig maalsel, vaak een enkele hop, en een lang fermentatieproces, en we maken er een klassiek korrelig, bloemig pils van. Je zult blij zijn om deze op de tap te hebben.
Alle Access-abonnees kunnen de Beersmith- en BeerXML-versie van dit recept downloaden. Schrijf u vandaag nog in.
ALL-GRANEN
Seriegrootte: 5 gallon (19 liter)
Brouwhuis efficiëntie: 72%
OG: 1.051
FG: 1.011
IBU’s: 41
ABV: 5,1%
MOUT/GRANEN REKENING
9,3 lb (4,2 kg) Duitse pils
4.1 oz (116 g) Overwinning
HOPSCHEMA
0,5 oz (14 g) Polaris op 60 minuten [36 IBUs]
1 oz (28 g) Hallertauer Mittelfrüh op 10 minuten [5 IBUs]
14 g Hallertauer Mittelfrüh bij flameout/whirlpool
GIST
Wyeast 2124 Bohemian Lager of Wyeast 2247 European Lager
ROUTEBESCHRIJVING
Maal de granen en pureer gedurende 90 minuten op 152 ° F (67 ° C). Recirculeer totdat de stromen helder zijn en ren dan weg in de waterkoker. Spoel en vul zo nodig bij om ongeveer 23 liter wort te krijgen, afhankelijk van uw verdampingssnelheid. Kook gedurende 60 minuten en voeg hop toe volgens het schema. Koel na het koken af tot ongeveer 10°C, belucht goed en voeg veel gezonde gist toe. Gist gedurende 14 dagen bij 10°C, laat het dan rijzen tot ongeveer 18°C en houd het nog 14 dagen vast. Crash tot 35 ° F (2 ° C), verpakking en carbonaat tot ongeveer 2,5 volumes CO2.